Laatste nieuws

Nieuwsbrieven

Catena als onderdeel van een musicalprojectkoor

Catena in dienst 19 november

Op 19 november is er een feestelijke dienst waaraan het gospelkoor Catena mee werkt. Het thema van de dienst is ‘Doe het voor mij!’ We staan stil bij de werken van barmhartigheid. Jezus geeft richtlijnen voor de manier waarop we met elkaar om moeten gaan: zorgen voor hen die minder hebben. Maar zijn de woorden ‘Doe het voor mij!’ een poging om ons tot delen aan te zetten of hebben die woorden misschien te maken met hoe we geven en ontvangen beleven? Catena zingt o.a. ‘Power’, ‘Go light your world’ en ‘10.000 reasons’. Het koor staat onder leiding van Wim Veerman, die tevens onze organist is. Catena wordt op de vleugel begeleid door Ramona van den Boom. De dienst begint om 10 uur. Er is kindernevendienst. U bent van harte welkom! 

Ds. Jan Willem Drost

Teede en Uilkje 50 jaar koster

Foto: Wilma van Boxel

Afgelopen zondag, 10 september, stonden we stil bij het 50 jarig-kosterschap van Teede en Uilkje Tiekstra. Vijftig jaar alles regelen voor de kerkdiensten, vijftig jaar glaasjes water voor de dominee, vijftig jaar de kerk zuigen en schoonmaken…. Voor al die jaren dienstbaarheid  kregen onze kosters een prachtige onderscheiding. ds. Wim de Koeijer stond stil bij een tekst van Paulus. Die schetst een gemeente als een lichaam, dat bestaat uit vele leden. Teede en Uilkje hebben in hun functie zeker meer dan één deel van dat lichaam gevormd. Wat een werk hebben zij verzet! Het Pob-koor zong in deze dienst ‘Rollercoaster’, ‘You raise me up’ en ‘I have a dream’. Ze zongen vóór Uilkje en Teede. Dachten ze. Maar voor ze het door hadden, zongen ze mét Teede. Want ‘leden’ willen zich niet van andere leden van het lichaam onderscheiden; die gaat er het liefst in op! (JWD)

Ds. Jan Willem Drost,foto: Wilma van Boxel

Traditie

Wij hebben sinds jaren een mooie traditie. Op de Paasmorgen wordt als afsluiting van de kerkdienst het bloemenkruis aan de toren van de kerk opgehesen. Dit bijzondere kruis wordt op zaterdagmiddag door vrijwilligers vol gestoken met groen en op Pasen voor de dienst worden de bloemen toegevoegd. Het hart van het kruis wordt gevuld met rode rozen en erom heen komen overwegend gele bloemen. Het kruis hangt ongeveer twee weken aan de toren en is een bijzondere blikvanger.  

 

Communicatie

E-mailadres gevraagd voor communicatie met de gemeenteleden

We hebben het al eerder gevraagd maar brengen het graag nog eens onder uw aandacht.

Onze leden worden geïnformeerd via KerkenNieuws, e-mail en website.

Maar lang niet iedereen leest KerkenNieuws. Daardoor zou u essentiële informatie kunnen missen.

Als u uw e-mailadres doorgeeft, informeren wij u op die manier en mist u niets.

In het kader van de privacy regelgeving wordt uw adres uiteraard niet gedeeld met anderen en delen wij geen e-mailbestanden met u. Alleen e-mailadressen van gemeenteleden worden geaccepteerd.

Geef uw e-mailadres door aan kerkenraadkerkdriel@xs4all.nl, het e-mailadres van de kerkenraad; u ontvangt een bevestiging van de scriba. Dank voor uw medewerking!

 

Communicatie en kerkenraadsvergaderingen

Hebt u punten voor of vragen over (de agenda van) de kerkenraadsvergadering?

Laat het tijdig weten via de e-mail van de kerkenraad kerkenraadkerkdriel@xs4all.nl.

De eerstvolgende kerkenraadsvergadering staat gepland op 10 oktober 2023.